Over ons

Astrium Accountants, waar Astrium Overheidsaccountants onderdeel van is, is geen accountantskantoor zoals de meeste anderen. Wat is er dan zo bijzonder? Naast het opereren op de markt, behandelen wij ook opdrachten die ons bereiken via andere administratie- en/of accountantskantoren die niet beschikken over de WTA-vergunning van de AFM. Wij zijn dus eigenlijk een soort verlengstuk van deze kantoren.

Dit betekent voor deze kantoren dat zij gebruik kunnen maken van de specialistische dienstverlening van de bij onswerkzame (register)accountants, zonder de noodzaak van een eventueel lidmaatschap.  Het gevolg van deze werkwijze is dat er bij ons een groot aandeel aan controle en bijzondere opdrachten wordt ondergebracht.

De registeraccountants van Astrium Accountants hebben zeer ruime ervaring met accountantscontroles in het MKB-segment en de non-profitsector (onderwijs, gemeenten, stichtingen en verenigingen).

Astrium Accountants beschikt over een vergunning van de AFM voor het uitvoeren van wettelijke controles.

Daarnaast is Astrium Accountants lid van het SRA (Stichting Register Arbeidsdeskundigen). Het SRA is een netwerkorganisatie van 370 zelfstandige accountantskantoren met 900 vestigingen in Nederland. Er werken 20.000 professionals die kwaliteit leveren op accountancy -, fiscaal – en juridisch gebied. Meer dan 50% van het midden- en kleinbedrijf is klant van een SRA-kantoor. Astrium Accountants maakt dus deel uit van deze netwerkorganisatie.